Evoluția pandemiei va dicta cum se desfășoara activitatea la grădinițe. În Cluj, părinții s-au grăbit să își înscrie copiii

Peste 3.700 de cereri, dintr-un total de peste 4.200, au fost admise în prima etapă de înscriere în cele 34 de grădinițe de stat și private din Cluj-Napoca.

Cererile au vizat în special înscrierile în grupa mică, unde numărul locurilor este de peste 3.800, dintre care mai bine de 2.400 în grădinițele de stat.

Chiar dacă numărul locurilor disponibile corespunde cererilor admise în prima etapă, acesta ar putea fi redus, dacă vor fi introduse norme de distanțere fizică.

„Noi înscriem copiii normal, conform planului de școlarizare, în funcție de ce ni se va spune că se întâmplă de la 1 septembrie, o să vedem. Deocamdată nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește cifra de școlarizare pentru la anul. Înscriem copiii normal, cu posibilități de suplimentare. Cum ne vom desfășura activitatea se va stabili ulterior, nimic nu este clar, sunt foarte multe variante în calcul, în funcție și de evoluția pandemiei”, a declarat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Copiii care nu au fost admiși în prima etapă de înscriere pot fi înscriși în cea de-a doua etapă, care are loc între 20 iulie și 10 august.

Părinții poate opta pentru una din trei unități de învățământ. În cazul unui număr mai mare de cereri decât cel al locurilor se aplică criterii generale, respectiv specifice de departajare.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: