Examen clasic, cu distanțare socială. UMF Cluj închiriază spații pentru admitere

UMF Cluj a decis ca examenul de admitere să se desfășoare în varianta clasică. Pentru siguranța celor aproape 2.000 de candidați vor fi închiriate și alte spații din afara universității.

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca va avea loc în 25-26 iulie 2020, prin probă scrisă, dar sub amenințarea pandemiei de Covid-19. La admitere s-au înscris aproape 2.000 de candidați.

Pentru a se putea păstra distanța necesară între candidați, examenul de admitere pentru cele trei facultăți din cadrul universității, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, se va desfășura atât în amfiteatrele universității, cât și în alte spații care vor fi închiriate, au precizat reprezentanții universității clujene.

Astfel, vor fi închiriate săli de examinare la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară și la Sala Sporturilor „Horia Demian”. De asemenea, au fost rezervate și sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

Candidații vor avea acces la toate materialele de protecție necesare, respectiv măști, mănuși, dezinfectant, iar distanța din aceștia va fi de minimum doi metri. În plus, arată reprezentanții UMF, tinerilor care vor avea nevoie de cazare pe perioada admiterii li se vor pune la dispoziție căminele universității, care vor fi igienizate și dezinfectate.

„Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat și cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie din țară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoștințelor candidaților”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Pentru candidații străini interesați să studieze medicina la Cluj, conducerea universității a decis ca înscrierea și evaluarea acestora să se desfășoare exclusiv online. Candidații admiși vor putea veni la Cluj-Napoca doar la toamnă, la începutul anului universitar.

Examenul de admitere pentru ciclul de licență, anul universitar 2020-2021, va avea loc în zilele de 25 și 26 iulie 2020.

În 25 iulie va avea loc proba pentru specializările farmacie, asistență medicală generală, radiologie și imagistică, balneofizio-kinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară și nutriție și dietetică.

Duminică, 26 iulie, vor susține examenul de admitere candidații pentru programele de studiu medicină și medicină dentară.

Toate detaliile privind organizarea admiterii vor fi disponibile pe site-ul UMF. www.umfcluj.ro

Ne poți asculta și aici: