Expoziție eveniment pentru cetate, la 100 de ani de la înființarea Operei Române din Cluj

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își deschide larg ușile, la 100 de ani de la înființare.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca este prima instituție lirică creată în România la 18 septembrie 1919, prin decizia Consiliului Dirigent al Regatului României. „Opera Națională Română din Cluj-Napoca a devenit atunci un epicentru cultural-artistic transilvan și o instituție-reper remarcată și apreciată pe harta celor mai notabile teatre lirice europene”, arată reprezentanții instituției.

Cu această ocazie, miercuri vor avea loc tururi ghidate, la care vor putea participa doar cei care s-au înscris în prealabil.

Joi, 19 septembrie 2019, la ora 14.30, clujenii sunt invitați la vernisajul Expoziției foto OPERA 100, care va fi montată pe Bulevardul Eroilor, lângă Monumentul Memorandiștilor. Aceasta va dezvălui, în premieră, o galerie de fotografii cu spectacole legendare, artiști și personalități marcante din istoria Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

La vernisaj vor participa reprezentanți ai teatrului liric clujean, dar și invitați speciali. Mai mult, stagiunea 2019-2020 se anunță deja plină de surprize plăcute!

 

Ne poți asculta și aici: