Fabrica de Pensule se mută și se pregătește să pună mai mult accent pe partea socială

Centrul de Artă Contemporană Fabrica de Pensule din Cluj își mută sediul, la zece ani de la înființare.

Până acum, acesta era situat pe strada Henri Barbusse, în cartierul Mărăști. Dar în curând, spațiile artiștilor, respectiv cele de evenimente, vor funcționa într-un imobil din apropierea clubului CFR, de pe strada Dobrogeanu Gherea.

De asemenea, vor fi organizate activități constante și în alte locuri din oraș, printre care Casa Tranzit și, în viitor, chiar în clădirea clubului CFR.

Astfel, proiectele artiștilor vor pune un accent mai mare pe partea socială.

„Ne mutăm pentru că proprietarul clădirii, care s-a purtat ca un veritabil Mecena timp de 10 ani, acum s-a gândit să reconvertească clădirea în spații de birouri pentru IT-ști și în ultimii trei ani ni s-a tot îngustat spațiul. Și până la urmă am zis că trebuie să ne luăm inima în dinți și să căutăm în alt loc. Și doi, ne-am dat seama că, de fapt, este nevoie de o schimbare ideologică, de paradigmă a Fabricii de Pensule și să nu ne mai cramponăm să fim un cuib, ci să ne delocalizăm și să infuzăm cu modul de lucru artistic în tot orașul”, a declarat pentru EBS Radio Istvan Szakats, co-fondator al Fabricii de Pensule.

Aniversarea celor 10 ani de existență ai Fabricii de Pensule va fi marcată prin mai multe evenimente. Acestea debutează în weekend cu două expoziții, găzduite de spațiile Pilot, respectiv galeria Lateral Art Space.

 

Sursa foto: Facebook/Fabrica de Pensule

 

Ne poți asculta și aici: