Factor poștal din județul Cluj infectat cu noul coronavirus. Ar fi interacționat cu peste 200 de persoane

O anchetă epidemiologică a fost declanșată de autoritățile clujene în comuna Tritenii de Jos, după ce factorul poștal care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni a fost diagnosticat cu noul coronavirus. 

Femeia este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca și are o formă ușoară spre medie de Covid-19, spun medicii. Ea se afla în izolare la domiciliu de miercuri, 15 aprilie, însă în ultimele două săptămâni a livrat pensiile și alocațiile de stat pentru copii în 250 de gospodării, potrivit primarului comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa.

Autoritățile clujene investighează, în prezent, acest caz.

„Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către Direcția de Sănătate Publică, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție, având în vedere numărul mare de posibili contacți (în jur de 240, aici fiind incluși toți din familiile cu care a interacționat). Între timp, oficiul poștal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spațiului. Colegii cu care a interacționat factorul poștal rămân în izolare. La fel toți cei cu care a interactionat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează și monitorizează respectarea restricțiilor”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Persoanele care au interacționat cu factorul poștal au fost incluse în baza de date a DSP Cluj și vor fi contactate periodic de reprezentanții instituției.

„Îi rugăm pe toți cetățenii comunei noastre care au interacționat cu factorul poștal identificat cu Covid-19 să rămână în izolare, la domiciliu, pentru următoarele 2 săptămâni. Dacă știți că ați interacționat cu doamna factor poștal, nu încercați să păcăliți autoritățile și nu încercați să ascundeți acest lucru! Nu veți face decât să vă compromiteți situația și să puneți în pericol ÎNTREAGA COMUNITATE! Dacă manifestați simptome ale unei infecții respiratorii acute (febră, dureri în gât, dureri musculare, tuse) să sunați, de urgență, la medicul de familie sau la 112. Păstrați distanțarea socială și nu stați la distanțe mai mici de 1,5 metri față de vecini sau alți cetățeni!”, este mesajul primarului comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa, pentru locuitorii satelor Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana/