Facultatea de Medicină a UMF Cluj, recunoscută internațional pentru calitatea educației

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este prima instituție de învățământ medical din România care primește acreditarea internațională pentru calitatea educației.

Această certificare oferă un atu pentru absolvenții facultății Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

Rezultatul vine ca urmare a raportului favorabil dat în urma evaluării externe realizate de Asociația Școlilor de Medicină Europene și Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale, ambele cu sediul în Germania.

Această acreditare este importantă, având în vedere că pentru recunoașterea internațională a diplomelor este necesar ca până în anul 2023 toate facultățile de medicină să fie evaluate după aceste standarde.

Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este și cea mai reprezentativă din Transilvania, fiind cotată în categoria A pe plan național

Diplomele obținute aici sunt recunoscute atât în Uniunea Europeană, cât şi în restul lumii și are programe de studiu în limbile engleză și franceză, pe lângă cel în limba română.

Tot aici sunt înscriși cei mai mulți studenți străini din România. Astfel, ponderea studenților internaționali de la secțiile în limba engleză și limba franceză a crescut, în ultimii 10 ani, de la 30% la 45% din totalul studenților facultății, iar numărul acestora aproape că s-a dublat, de la 944 de studenți în 2008, la 1.747 în 2019.

„Această certificare este rezultatul muncii cadrelor didactice și al studenților noștri deosebit de valoroși. Numărul tot mai mare de studenți români și străini care aleg universitatea noastră este o certificare în plus a calității muncii noastre. Desigur că ne dorim ca cei ce termină studiile la UMF Cluj-Napoca să rămână în țară și să continue ceea ce au început aici, însă dacă alegerea lor va fi să meargă spre alte lumi, ne bucurăm că îi putem susține dincolo de granițe cu această nouă certificare”, a declarat Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină.

 

 

 

Ne poți asculta și aici: