Finanțările nerambursabile de la CJ pentru cultură, sport și culte merg la sănătate și drumuri județene

Pandemia de coronavirus a determinat Consiliul Județean Cluj să își reevalueze prioritățile pe acest an. Astfel, finanțările nerambursabile pentru acțiuni culturale, de tineret, socio-educaționale, cât și pentru sport și culte religioase, în valoare totală de 5.100.000 de lei, au fost direcționate către sistemul de sănătate și către lucrările la drumuri. 

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului județului Cluj pe anul 2020 a fost adoptat astăzi.

„În contextul situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea coronavirusului SARS – CoV – 2 și al decretării stării de urgență la nivel național, ținând cont de prevederile Ordonanțelor Militare potrivit cărora se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală din spații închise, s-a decis anularea programului anual de finanțare nerambursabilă de la bugetul județului Cluj pentru anul 2020 și a procedurilor de finanțare nerambursabilă, pentru acțiunile culturale, tineret și socio educaționale, sport și culte religioase și relocarea fondurilor”, potrivit proiectului de hotărâre adoptat în ședința Consiliului Județean Cluj.

Din totalul de 5.100.000 de lei, 3.100.000 vor fi alocați pentru a răspunde necesităților spitalelor din subordinea Consiliului Județean și ale sistemului de sănătate, în vederea limitării efectelor pandemiei de coronavirus. Restul sumei, respectiv 2.000.000 de lei, va fi investită în lucrările de întreținere curentă și periodică a rețelei de drumuri județene.

 

 

X
X
X