Focar de infecție la un cămin de bătrâni din județul Cluj

Focar de infecție la un cămin de bătrâni din comuna clujeană Țaga. 45 de locatari ai unității din localitatea Sântioana, plus 5 angajați, au fost confirmați cu noul coronavirus, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Unul dintre vârstnici a decedat, a declarat prefectul.

”La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Sântioana, comuna Ţaga, ca urmare a testării personalului la ieşirea din tura de 14 zile, au fost depistaţi 5 dintre angajaţi pozitivi COVID-19, asimptomatici, în condiţiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistaţi 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceştia vor fi transportaţi la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicală 1 şi la Spitalul de Boli Infecţioase. Persoana care a decedat era fără simptome COVID-19, iar ca boli asociate prezenta demenţă senilă avansată, fără răspuns la stimuli. A murit sâmbătă, i s-au recoltat probe în aceeaşi zi, fiind aspirat traheal şi un fragment pulmon. La autopsie, macroscopic era pneumonie. Rezultatul pozitiv a fost confirmat la IML Cluj tot sâmbătă”, a spus Mircea Abrudean.

Restul locatarilor depistați negativ au fost mutaţi într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecţie şi nebulizare a imobilului principal. Centrul de vârstnici, situat în satul Sântioana, comuna Ţaga, a fost deschis în anul 2010 şi are o capacitate de 54 de persoane, în camere de 2 sau 3 paturi.

 

 

Ne poți asculta și aici: