Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

FOTO | 490 de garaje de tablă au fost demolate în Gheorgheni

Clujenii care locuiesc în cartierul Gheorgheni au început să-și demoleze garajele din tablă. În locul lor vor fi amenajate 600 de locuri de parcare.

490 de garaje au fost desființate voluntar pe mai multe străzi din cartierul Gheorgheni. Restul, respectiv 17 amplasate în zona Nicolae Titulescu, vor fi desființate de Primărie, dar pe cheltuiala proprietarilor.

Construcțiile erau situate pe 18 platforme destinate până acum garajelor de pe bulevardul Nicolae Titulescu și alte străzi adiacente, precum Iugoslaviei, Muncitorilor sau Aleea Godeanu. Odată cu demolarea garajelor, numărul de locuri de parcare disponibile va crește în zonă.

„Am constatat că numărul de locuri de parcare va crește cu până la 20% dacă demolăm garajele. Deci pe locul celor peste 500 de garaje vor rezulta aproximativ 600 de locuri de parcare. Deja se lucrează la primele șase platforme (unde au fost amplasate garaje anterior, n.red.). Cred că în această săptămână va fi dată în folosință prima astfel de platformă, astfel încât cei care au avut garaje să beneficieze de locuri de parcare și, de asemenea, cei care nu au avut, să beneficieze și ei de locurile de parcare nou-create”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Tot în cartierul Gheorgheni urmează să fie demolate alte câteva zeci de garaje în zona străzilor Azuga – Albac, unde Primăria pregătește construcția unui parking de cartier, cu peste 350 de locuri.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

X
X
X