FOTO | Castelul Bánffy de la Răscruci va fi reabilitat. Trei oferte au fost depuse la ultima licitație

Peste 29,3 milioane de lei au fost alocați pentru lucrările de restaurare și conservare a castelului din Răscruci. Acestea vor trebui realizate în doi ani.

După mai multe încercări, Consiliul Județean a găsit, în sfârșit, nu una, ci trei firme interesate să realizeze acest proiect, care este unul de amploare.

Astfel, clădirea-monumet, care ultima dată a funcționat ca școală, devine Centru Cultural.

Castelul va fi restaurat și se vor realiza funcțiuni care să permită organizarea unor evenimente culturale. Clădirea și zonele aferente vor fi deschisei publicului larg pentru vizitare.

Suprafața terenului care aparține castelului este de 56.128 de metri pătrați, din care 644 de metri pătrați sunt ocupați de castelul Bánffy, iar 691 de metri pătrați de clădirile adiacente.

Trei firme sau asocieri de firme au depus oferte pentru execuția lucrărilor de reabilitare a castelului și a parcului-monument, iar în perioada imediat următoare comisia de evaluare va verifica documentația din punct de vedere tehnic și financiar.

În ceea ce privește criteriul de atribuire, acesta este reprezentat de raportul calitate-preț, ponderea alocată factorului preț fiind de 60%, iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de restaurare și conservare, care vor trebui realizate în maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, este de peste 29,3 milioane de lei fără TVA. Din această sumă, aproape 19,3 milioane de lei reprezintă valoarea lucrărilor finanțate din fonduri europene.

 

Ne poți asculta și aici: