FOTO | Clinica de Ortopedie din Cluj, cea mai veche unitate sanitară de profil din țară, va fi modernizată

A fost semnat contractul pentru modernizarea Clinicii de Ortopedie din Cluj. Investiția se ridică la peste 26 de milioane de lei.

Lucrările ar fi trebuit lansate încă de anul trecut, însă demersul a fost încetinit de faptul că primele trei licitații nu au fost adjudecate, au arătat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Cluj, care are în componență și Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu”.

Proiectul de reabilitare a primului spital de ortopedie din țară, va include modernizarea și etajarea clădirii inaugurate în anul 1921, relocarea și modernizarea blocului operator și a compartimentului de terapie intensivă, precum și instalarea unui lift exterior.

Lucrările ar urma să fie finalizate în primăvara anului 2022, iar valoarea acestora depășește 26 de milioane de lei.

Investiția este necesară pentru îmbunătățirea condițiilor în care se desfășoară actul medical, clinica având o adresabilitate foarte mare.

Doar anul trecut în cele două secții de ortopedie-traumatologie au fost internați peste 3.100 de pacienți și au fost efectuate 3.000 de intervenții chirurgicale, iar în ambulatoriu au fost consultați peste 5.600 de pacienți.

 

Ne poți asculta și aici: