FOTO | Clujenii, la înălțime și în industria de gaming. Cu ce joc s-au prezentat la târgul din Köln

Jocurile video românești prind teren și pe piețele internaționale. Un joc made in Cluj a fost printre proiectele prezentate în Germania, la târgul din Köln, considerat de pasionați cel mai important eveniment din industria de gaming.

Second Hand: Frankie’s Revenge este un joc de acțiune care te invită să îți creezi propriul super-robot și să pleci la luptă pentru a salva lumea.

„Povestea jocului a început acum trei ani, a pornit ca un proiect game jam, echivalentul unui hackathon, adică un concurs. A fost destul de bine primit, ni s-a părut că are potential și am decis să continuăm să îl dezvoltăm. E un joc de acțiune, pentru 1 până la 4 jucători, în care aceștia își construiesc niște roboți din piese ciudate precum fridigere, drujbe sau mingi de disco și colaborează pentru a se lupta cu o armată de roboți acaparați de extraterești”, a declarat pentru EBS Radio Alexandru Palade, co-fondator al studioului de gaming.

Industria de gaming din România este în creștere. Nu sunt puțini cei care vor să renunțe la profesia pentru care s-au pregătit pentru a transforma în job ceea ce era doar un hobby.

Iar creativitatea este unul dintre elementele cheie pentru cei care realizează jocuri, explică Alexandru Palade.

„E un domeniu creativ. E ușor să zici că ai o idee de joc, dar dacă nu ești chiar pasionat și dacă nu ai jucat multe jocuri ca să înțelegi cum funcționează, să știi ce merge și ce nu merge sau să înțelegi cum rezonează jucătorii va fi foarte greu să faci ceva de succes pentru că nu o să poți să evaluezi reacția pe care încerci să o creezi”, a mai spus acesta.

Alături de firma clujeană, la evenimentul din Germania au participat și alte nouă companii de profil din România. Programul de promovare a jocurilor pe piața internațională a fost sprijinit de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Ioana Pîrlea

 

Ascultați materialul difuzat la EBS Radio:

Ne poți asculta și aici: