FOTO | Descoperire arheologică rară în județul Cluj

Specialiștii de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei au găsit o criptă intactă, cu patru sicrie din secolul al XVII-lea, care aparține unei familii nobile.

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de reabilitare a Bisericii Reformate din Huedin, care beneficiază de fonduri europene.

Coordonatorul echipei de arheologi, Csok Zsolt, a declarat că astfel de cripte au mai fost descoperite în Transilvania doar în urmă cu 120 de ani.

„Este o descoperire arheologică de senzație în cadrul lucrărilor de reabilitare a Bisericii Reformate din Huedin. În interiorul bisericii, în zona absidei, am descoperit o criptă prăbușită, iar sub ea, o altă criptă, care era intactă. Astfel de cripte au mai fost descoperite în Transilvania în urmă cu 120 de ani. În noua criptă sunt patru sicrie, două de adulți și două de copii. Am desfăcut un sicriu din lemn, ornamentat cu ținte de argint, care aparține unei fetițe de 3-4 ani, iar pe o parte a sicriului era trecut numele acesteia”, a spus Csok Zsolt, citat de Mediafax.

 

Sursa foto: MNIT

 

 

X
X
X