FOTO | Drumul Național dintre Călățele și Beliș a fost redeschis traficului, cu restricții de viteză

Circulația rutieră pe Drumul Național dintre Călățele și Beliș, din județul Cluj, care s-a rupt în urma inundațiilor, s-a reluat, joi dimineață, după mai bine de 24 de ore.

Traficul se desfășoară, însă, cu restricții de viteză de 30 de km/h. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, artera nu este intens circulată, cu excepția zilelor de weekend.

„Pe toate porțiunile afectate s-au realizat semnalizările corespunzătoare și lucrări de supralărgire a suprafeței carosabile. În paralel, se urmează procedurile legale pentru remedierea în regim de urgență a porțiunilor afectate”, conform Instituției Prefectului Județului Cluj.

Pentru a ocoli acest tronson, șoferii pot folosi rute alternative, precum DJ 103L – DJ 103K. Ploile au continuat să afecteze mai multe zone din județul Cluj și în ultimele 24 de ore. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din gospodării aflate în localități precum Șomcutu Mic, Vad și Bonț.

Autoritățile clujene au evaluat starea zonelor afectate în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile. Urmează să fie efectuate demersurile pentru constatarea pagubelor și pentru obținerea ulterioară de finanțări pentru situații de urgență.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/PrefecturaCluj/

 

Ne poți asculta și aici: