FOTO | Emoții la vârsta a treia. Peste 80 de seniori au început astăzi facultatea la Cluj

Universitatea vârstei a treia și-a deschis azi porțile. Peste de 80 de clujeni, dintre care unul are aproape 93 de ani, s-au înscris la cursuri.

Seniorii vor participa la cursuri organizate în module săptămânale, în domenii precum nutriție, biologie sau psihologie, pentru a-și îmbunătăți traiul de zi cu zi.

„Asta ne va ajuta și pe noi, ca societate, în sensul că ai niște oameni care sunt la zi cu cunoștințele și se pot implica în diverse proiecte pe care le avem la nivelul societății. Și apoi îi ajută și pe ei, deoarece studiile de specialitate arată că dacă ești activ la vârsta a treia și comportamental și cognitiv, starea ta de sănătate psihologică și fizică este mult mai mare, ești mult mai sănătos și calitatea vieții este mult mai bună. Deci în sensul ăsta încercăm să dezvoltăm acest proiect, pentru a întări și calitatea vieții seniorilor și să îi ajutăm să aibă o contribuție activă în societate”, a declarat prorectorul Universității Babeș-Bolyai, profesorul Daniel David.

Cursurile sunt susținute de cadre universitare la Centrele de zi pentru vârstnici ale Primăriei, de unde, de altfel, provin și noii studenți.

Decanul de vârstă al studenților înscriși la „Universitatea Vârstei a treia” are aproape 93 de ani. Emil Tătaru a spus că această universitate este foarte utilă pentru vârstnici.

Proiectul este derulat de către Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei, în parteneriat cu asociația EduNation și Fundația UBB.

 

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: