FOTO | Începe Turul ciclist al României. Startul competiției se dă la Cluj

Cea de a 52-a ediția a „Micii Bucle”, cum mai este denumit Turul României, începe în 11 septembrie, iar traseul măsoară 707 kilometri.

În acest an startul se dă la Cluj-Napoca, iar cicliștii vor ajunge în premieră pe TransBucegi (Drumul Babelor). Competiția se încheie la București în data de 15 septembrie.

Turul Ciclist al României, care s-a impus drept una dintre cele mai importante competiții de profil din Sud-Estul Europei, a fost reluat anul trecut, după cinci ani de pauză și a fost câștigat de ciclistul român Serghei Țvetcov, originar din Republica Moldova.

140 de cicliști se vor lupta pentru mult râvnitul tricou galben, în cadrul a 5 etape. Cursa va fi un spectacol menit să promoveze atât ciclismul românesc, cât și încurajarea mersului pe bicicletă în rândul populației, dar și turismul românesc.

Obiective turistice importante pe harta Turului României

Traseul stabilit pentru această ediție surprinde obiective turistice importante ale țării și trece prin orașele Cluj-Napoca, Sighișoara, Brașov, Focșani, Buzău, Târgoviște, Ploiești, ajungând în final la București. Mai mult, Micla Buclă este prima competiție de pe TransBucegi (Drumul Babelor), singurul drum din țara noastră care traversează Munții Bucegi, ajungând până în apropierea obiectivelor – Sfinxul și Babele.

Penultima etapă a Turului României are ca punct de finish Piatra Arsă, aflată la o altitudine de 1950 de metri, la jumătatea distanței dintre Babele și Cota 2000. Construită în anul 1935, Cabana Piatra Arsă a fost transformată într-o bază sportivă, care primește în fiecare an numeroși sportivi în cantonament.

„Mica Buclă” poposește la Cluj două zile – marți, 10 septembrie, când are loc prezentarea oficială a echipelor și miercuri, 11 septembrie, când se dă startul în prima etapă.

Prezentarea oficială a echipelor are loc mâine de la ora 19.00, pe platoul Sălii Polivalente, dar festivitățile încep de la ora 15.00, cu Bike Show, un program la care sunt invitați toți clujenii pasionați de bicicletă.

 

X
X
X