FOTO | Jandarm clujean decorat de Armata Statelor Unite

Un jandarm clujean a fost decorat de Armata Statelor Unite cu cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate.

Maiorul Cosmin Covaciu, comandantul Detașamentului de Jandarmi Gherla-Dej, a fost recompensat pentru activitatea sa din teatrul de operații din Afganistan.

„Aflat la cea de-a doua sa misiune internațională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operații Afganistan. În calitate de consilier al instructorilor implicați în pregătirea poliției afgane, ofițerul s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de rezolvare a problemelor, prin inițiativă și dăruire, acțiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj.

Maiorul clujean Cosmin Covaciu a fost distins și cu “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”. Motto-ul său este: ,,Vorbele bune pot fi scurte si repede rostite, dar ecoul lor este nesfârșit”.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/Jandarmeria-Cluj-861943080592045/

 

Ne poți asculta și aici: