FOTO | Luna, așa cum nu am mai văzut-o

Într-o eră în care calitatea şi rezoluţia incredibilă a imaginii se dezvoltă de la o zi la alta, China ne-a oferit zilele acestea cele mai clare imagini cu suprafaţa lunară.

Era şi normal ca noile tehnologii care poartă vehicule spaţiale dincolo de atmosfera Pământului să transmită imagini ale cosmosului aşa cum nu s-au mai văzut până acum.

De la celebrele instantanee ale aselenizării, care au făcut senzaţie acum mai bine de 50 de ani, omenirea a progresat incredibil la nivel tehnologic, astfel încât una dintre cele mai memorabile întâmplări ale lui 2019 a fost prima imagine a unei găuri negre, imagine compusă din datele strânse de la mai multe centre de observaţie spaţială.

Aşadar micul rover chinez, aselenizat în zona polului sud al Lunii, a transmis, în cele 12 zile cât a funcţionat pe astru, imagini şi detalii incredibile. Studiindu-le, oamenii de ştiinţă chinezi au ajuns la concluzia, ipotetică momentan, că în viitor se vor putea planta chiar şi cartofi pe Lună.

Fotografia defineşte astăzi cel mai bine starea de spirit a omenirii, pentru că, hai să fim serioşi, care ar fi primul lucru pe care l-am face dacă am ajunge pe Lună? Un selfie desigur!

 

Tudor Runcanu

 

Sursa foto: skyandtelescope

 

Ne poți asculta și aici: