FOTO | Mai multe aparate de anestezie, care pot fi folosite și ca ventilatoare mecanice, au intrat în dotarea Spitalului de Urgență Cluj

Șapte aparate de anestezie au ajuns în acest an la Spitalul Județean de Urgență din Cluj. Trei dintre acestea au fost achiziționate recent din donațiile clujenilor.

Aparatele de anestezie, care permit administrarea de gaze anestezice, dar şi gaze care susţin viaţa, sunt indispensabile în cazul intervențiilor chirurgicale. Acestea pot fi, însă, folosite și pentru ventilarea mecanică.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Cluj, în acest an, în unitatea sanitară au ajuns șapte astfel de aparate.

Patru aparate de anestezie, în valoare de 400.000 de lei, au fost achiziționate din veniturile proprii ale spitalului. Două aparate au fost donate luni de voluntarii inițiativei Un Singur Cluj, iar unul a fost achiziționat de spital, tot din donațiile făcute de clujeni, în urma apelului medicilor.

Numărul total al aparatelor de anestezie pe care le deține spitalul este în acest moment de 47. Nu mai puțin de 28 de echipamente au fost achiziționate în ultimii șase ani.

În caz de nevoie, spun reprezentanții spitalului, marea majoritatea a acestor aparate pot îndeplini și funcțiile ventilatoarelor mecanice, putând fi suplimentat, astfel, și numărul de paturi de terapie intensivă necesar bolnavilor de Covid-19 aflați în stare gravă.

 

Sursa foto: Spitalul de Urgență Cluj

 

Ne poți asculta și aici: