FOTO | Noi treceri de pietoni au fost incluse în proiectul de suprailuminare. Valoarea totală a investiției depășește 200.000 de lei

Opt noi treceri de pietoni vor fi suprailuminate, după ce au fost incluse de Primărie în proiectul propus de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă.

Anul trecut, 113 treceri de pietoni nesemaforizate au fost propuse pentru „suprailuminare”. La 83 dintre acestea lucrările au fost finalizate deja. În următoarea fază a proiectului urmau să fie instalate alte 30 de astfel de sisteme, însă au mai fost incluse încă opt treceri de pietoni nesemaforizate.

Practic, instalațiile luminoase se află de-o parte și de alta a trecerii și sunt echipate cu tehnologie LED, orientate înspre pietonii aflați pe zebră – pentru obținerea unui contrast pozitiv între fundalul întunecat și pieton. Amenajarea acestora a fost cerută pentru a crește siguranța pietonilor, bicicliștilor și, de asemenea, a șoferilor.

Mai mult, sistemul de telegestiune și utilizarea senzorilor contribuie și la creșterea eficienței energetice.

Valoarea totală a investiției este de 200.014 lei, iar durata de realizare este de 10 săptămâni din momentul începerii lucrărilor.

Noile treceri de pietoni incluse în proiectul de suprailuminare

– str. Cardinal Iuliu Hossu – str. Sindicatelor
– str. Cardinal Iuliu Hossu – str. Nuferilor
– str. Cardinal Iuliu Hossu – str. Mihai Eminescu
– str. Cardinal Iuliu Hossu – str. George Coșbuc
– str. George Coșbuc – str. Deva
– Splaiul Independenței (stație CTP Cluj Arena)
– Splaiul Independeței – Pod Elisabeta
– Splaiul Independeței – în fața Operei Maghiare

 

Sursa foto: Primăria Cluj

Ne poți asculta și aici: