UBB a primit ca donație colecția de Lepidoptere Marg-Wladimir Manoliu, una importantă și valoroasă din punct de vedere științific, care cuprinde numeroase specii de fluturi rari.
Modul de preparare și conservare a materialului este cea care dă acestei colecții o ridicată valoare estetică, arată reprezentanții Muzeului Zoologic al Universității Babeș-Bolyai.
Colecția va fi inventariată, catalogată și valorificată din punct de vedere științific de către specialiști. Printre speciile care se regăsesc în colecție se numără Albăstrelul transilvan, întâlnit în Suatu, fluturii din grupul Maculinea, Colias myrmidone sau fluturele Apollo, specii care au devenit azi rare și care sunt protejate prin lege.
În colecție se regăsesc și specii mai des întâlnite, unele chiar și în Cluj-Napoca, cum ar fi fluturele Ochi de Păun sau Coada rândunicii.
Colecția a fost donată Muzeului Zoologic al UBB de către cei doi fii ai lui M. W. Manoliu, Mirel Radu Manoliu, respectiv Călin Mărgărit Manoliu, în calitate de moștenitori.
M. W. Manoliu a fost un pasionat entomolog amator care a colectat, pregătit și etichetat, cu rigurozitate științifică, diverse specii de fluturi din împrejurimile Clujului și nu numai. Colecția lăsată în urmă cuprinde câteva mii de exemplare. De-a lungul timpului el a corespondat și colaborat cu entomologii și colecționarii din țară și, prin schimburi de fluturi, și-a îmbogățit colecția cu unele specii rare și cu câțiva fluturi exotici.