FOTO | Orașul verde. Municipalitatea se apropie de cifra de 900 de arbori plantați începând din toamna anului trecut

Plantările de arbori din această primăvară sunt aproape finalizate la Cluj-Napoca. În weekend au fost plantați 30 de stejari aurii în Parcul Central și la Baza Sportivă din Gheorgheni.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, până la sfârșitul acestei luni vor mai fi plantați cel puțin 55 arbori cu balot la mai multe școli, dar și pe diverse străzi.

În total este vorba de aproape 900 de arbori plantați în sezonul toamnă-primăvară, peste 500 dintre aceștia la școlile din oraș.

Mai mult, copaci au fost plantați și în timpul lucrărilor de modernizare și reabilitare a mai multor străzi și parcuri din oraș. Astfel, au fost plantați 51 arbori pe strada Regele Ferdinand, pe această stradă neexistând niciun copac până acum, 48 de arbori noi pe strada Molnar Piuariu, unde ucrările care sunt în curs de finalizare, 64 pe strada Bună Ziua și 165 de arbori în noul parc „Între Lacuri”.

„Direcția Primăriei este una clară: dimensiunea verde este un factor cheie pentru calitatea vieții cetățenilor. Vom continua astfel ‘înverzirea’ diverselor obiective din oraș și crearea de ‘coridoare verzi’ pentru îmbunătățirea calității spațiilor publice pentru ca toți clujenii să se poată bucura de frumusețea și liniștea naturii, dar mai ales de aerul curat”, a spus primarul Emil Boc.

Acțiunile de plantare vor fi reluate în toamnă.

 

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

Ne poți asculta și aici: