FOTO | Păpușarii ies în stradă. Copiii sunt invitați la spectacole în curtea Muzeului de Artă

Artiștii Teatrului „Puck” îi invită pe cei mici la două spectacole în aer liber. Spectatorii vor trebui să poarte măști de protecție și să treacă prin triajul epidemiologic.

Astfel, sâmbătă, 4 iulie, de la ora 11.00, spațiul din curtea Palatul Bánffy va găzdui spectacolul „Szegény Dzsoni és Árnika”/„Sărmanul Djoni și Arnica”, după Ervin Lázár.

Este un spectacol despre dragoste adevărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale. Eroul acțiunii este sărmanul Djoni, cel care, în ciuda comploturilor și seducțiilor răutăcioase ale Vrăjitoarei cu O Sută de Chipuri, ajunge să își cunoască până la urmă adevărata iubire, pe Árnika, frumoasa fiică a regelui Östör.

Duminică, 5 iulie, de la aceeași oră, urmează o ,,Călătorie în lumea poveștilor”. Copiii vor putea să facă cunoștință cu cele mai îndrăgite personaje din repertoriul teatrului. Astfel, se vor întâlni cu spiridușul Puck, Ieduțul cel mic din ,,Capra cu trei iezi” și Fata babei din ,,Fata babei și fata moșului”.

Prin momentele de interacțiune, lumea teatrului se apropie de spectatorii săi, iar copiii sunt angajați într-un dialog despre povești.

Modul de reprezentare ales este sub forma unui ,,teatru în teatru”. Prin această tehnică, copiii vor păși cu ușurință în spatele cortinei.

Spectacolul oferă și o incursiune în trei planuri: păpușile, actorii și clovnii în ideea de a transmite esența teatrului pentru copii.

,,Cheia tuturor lucrurilor este jocul și acuratețea jocului”, după cum spune regizoarea Varga Ibolya.

Personajele dansează în stil tap dance, cunoscut din filmele unor dansatori memorabili ca Fred Astaire, Ginger Rogers sau Rita Hayworth.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Reguli de acces

Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” din curtea Muzeului de Artă se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de organizatori. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la un eveniment este de 50.

 

 

Ne poți asculta și aici: