FOTO | Proiecții în peste 10 locuri din Cluj, toate în aer liber, la TIFF 2020

Festivalul Internațional de Film Transilvania a fost reconfigurat în anul pandemiei, din cauza măsurilor siguranță și de distanțare socială care trebuie luate pentru protecția cinefililor.

Astfel, filmele se vor vedea exclusiv în aer liber, în peste 10 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi.

Măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii nu doar pentru public și invitați, ci și pentru echipa festivalului și vor fi afișate în locuri vizibile.

Cea de a 19-a ediție a TIFF va începe vineri, 31 iulie, în Piața Unirii Open Air, cu filmul La Belle Époque, o comedie franceză cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet și Fanny Ardant. Organizatorii au anunțat că biletele pentru proiecția din centru s-au epuizat în ziua în care au fost puse în vânzare.

Filmul va putea fi vizionat, însă, în paralel și în alte două locații, iar biletele vor fi puse în vânzare curând.

Filmele vor începe la ora 21.30, cu excepția câtorva locații, în care startul se va da la ora 19.00. Pentru cei mici, filmele EducaTIFF vor fi difuzate dimineața, de la ora 10.00, în curtea Muzeului de Artă.

Unde veți putea urmări filmele de la TIFF 2020

– PIAȚA UNIRII OPEN AIR
– MUZEUL DE ARTĂ, str. Piața Unirii, nr. 30
– BÁTHORY, Curtea Liceului Teoretic „Báthory István”, str. Mihail Kogălniceanu nr. 2
– COȘBUC, Curtea Liceului Național „George Coșbuc”, str. Avram Iancu, nr. 70-72
– APÁCZAI, Curtea Liceului Teoretic „Apáczai Csere János”, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 26
– JÁNOS ZSIGMOND, Curtea Liceului Unitarian „János Zsigmond”, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 9
– USAMV, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Calea Mănăștur 3-5
– IULIUS PARC OPEN AIR, str. Alexandu Vaida Voevod, nr. 53 B,
– BAZA TRANSILVANIA, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 41
– HOIA, Aleea Muzeului Etnografic
– VLAHA, Arkhai Sculpture Park
– BONȚIDA, Castelul Bánffy

La intrarea în aceste locuri va fi verificată temperatura, iar persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°Celsius sau prezintă simptome de infecție respiratorie, dar și cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces.

Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi aranjate în două moduri, pentru o persoană și pentru 2 persoane care vor viziona filmul împreună, și vor fi dezinfectate după fiecare proiecție, cu substanțe avizate.
Biletele vor fi puse în vânzare online, după 21 iulie, pe tiff.eventbook.ro și prin TIFF Official App. Va exista un singur punct de vânzare a biletelor, în Piața Unirii, spectatorii fiind îndemnați să opteze pentru achiziția lor online.

Anul acesta, vor fi două tipuri de tichete pentru proiecțiile obișnuite: bilet de intrare single, de 20 de lei (valabil pentru o singură proiecţie, pentru o singură persoană) și bilet de intrare combo (valabil pentru două persoane), de 35 de lei.

Prețul unui bilet pentru gala de deschidere și evenimentele speciale este 30 de lei, iar cel pentru Gala de închidere, din Piața Unirii, pe 8 august, de 50 de lei.

Numărul locurilor va fi limitat, doar în câteva locații fiind posibil numărul maxim de 500 de participanți admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.

Peste 130 de titluri vor rula la TIFF între 31 iulie și 9 august.

Ne poți asculta și aici: