FOTO | Salina Turda își redeschide porțile. Cum îi așteaptă pe vizitatori

Salina Turda se deschide de luni, dar vor fi luate măsuri de siguranță pentru turiști și angajați.

Monica Codreanu, directorul interimar al Salinei Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, a declarat la EBS Radio că angajații, dar și publicul vor trebui să poarte măști de protecție.

Este pentru prima dată de când și-a deschis porțile pentru public, când Salina a fost închisă pentru o perioadă atât de îndelungată. Dar timpul nu a fost pierdut, având în vedere că au fost realizate lucrări de amploare.

„Am făcut lucrări în premieră de recondiționare la roata panoramică. Este atracția centrală pentru turiști și prin aceste lucrări am mărit gradul de siguranță, de confort și de spectaculozitate. Am continuat și lucrări importante de curățare sau recondiționare la anumite obiecte de mobilier din cadrul minelor subterane”, a declarat Monica Codreanu pentru EBS Radio.

Directorul interimar al Salinei Turda a mai spus că nu se așteaptă, deocamdată, la foarte mulți turiști, mai ales că sunt în vigoare limitări ale deplasării în afara localității.

Pentru cei care ajung totuși la Salină, angajații vor lua măsuri pentru respectarea distanței necesare, de cel puțin 1,5 metri.

 

Sursa foto: Facebook/Salina Turda

 

Ne poți asculta și aici: