FOTO | Soprana Elena Moșuc debutează în rolul Giseldei pe scena Operei Maghiare din Cluj

Soprana Elena Moșuc, câștigătoare în acest an a premiului Oscar della Lirica, echivalentul Oscarurilor pentru operă, va fi protagonista spectacolului „Lombarzii„, de Giuseppe Verdi.

Producția muzicală va fi prezentată în premieră națională în 26 septembrie, de la ora 18.30, la Opera Maghiară din Cluj. Rolul principal feminin îi revine Elenei Moșuc.

„Giselda din opera Lombarzii de Verdi este un rol de maturitate, un rol foarte greu, complex. Eu nu mai sunt cea de acum 30 de ani, când mi-am început cariera. Prin toate rolurile pe care le-am interpretat, vocea s-a dezvoltat, m-am perfecționat și acum am avut curajul să abordez acest rol, pentru ca-ți trebuie curaj să faci un rol scris de Giuseppe Verdi în perioada de început, când încă experimenta”, a spus soprana Elena Moșuc.

Opera Maghiară din Cluj are zece titluri compuse de Giuseppe Verdi în repertoriu, dar prezența Elenei Moșuc într-unul din acestea este un eveniment special pentru instituție.

„Elena Moșuc este o soprană de o valoare foarte mare, una dintre sopranele cele mai sărbătorite în Europa și în lume. Nu există scenă mare de operă pe care să nu fi cântat, începând de la Scala din Milano, la Metropolitan, în Japonia, în China, în toate țările civilizate. Doamna Elena Moșuc învață acest rol al Giseldei din opera Lombarzii. Este un rol foarte, foarte dificil și numai de dragul nostru debutează în acest rol”, a spus directorul Operei Maghiare din Cluj, Szep Gyula.

A doua reprezentație a spectacolului Lombarzii, regizat de Nemedi Csaba și avându-l ca dirijor pe Kulcsar Szabolcs, va avea loc în 29 septembrie.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: