FOTO | Spectacolul Rosmersholm se va juca la Olimpiada Teatrelor de la Sankt Petersburg

Teatrul Maghiar de Stat Cluj participă pentru prima oară la Olimpiada Teatrelor de la Sankt Petersburg.

Spectacolul Rosmersholm de Henrik Ibsen, pus în scenă de Andriy Zholdak, a fost invitat la Olimpiada Teatrelor, acesta fiind și primult turneu pe care trupa îl face în Rusia.

Reprezentația este programată vineri, 13 și sâmbătă, 14 septembrie, pe noua scenă a Teatrului Alexandrinsky .

Olimpiada Teatrelor a fost înființată în Grecia, în anul 1993, la inițiativa regizorului Theodoros Terzopoulos. În ultimele două decenii festivalul itinerant a fost organizat la Delphi, în Grecia, Shizuoka, în Japonia, Moscova, în Rusia, Istanbul, în Turcia, Seul, în Coreea de Sud, Beijing, în China, Wrocław, în Polonia și New Delhi, în India, au arătat reprezentanții Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca.

Scopul festivalului este organizarea unei întâlniri la nivel mondial și facilitarea unui dialogul între creatorii de teatru din întreaga lume.

Peste 30 de spectacole din 15 țări se joacă la Olimpiada Teatrelor. Publicul din Sankt Petersburg va avea ocazia să vadă spectacole de la Theatre Buffes de Nord din Paris, Berliner Ensemble, Piccolo Teatro din Milano, SCOT Theatre Company din Toga, Schaubühne din Berlin, în montarea a unor regizori celebri precum Theodoros Terzopoulos, Tadashi Suzuki, Heiner Goebbels, Robert Wilson, Andrei Șerban, Andriy Zholdak, Krystian Lupa și Jan Klata.

Premiera spectacolului Rosmersholm a avut loc în data de 24 martie 2017, a participat la mai multe festivaluri, iar la Festivalul Național de Teatru din Pécs a câștigatpremiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal – Éva Imre și premiul pentru cel mai bun decor – Andriy Zholdak și Daniel Zholdak.

Ne poți asculta și aici: