FOTO | Studenții UBB, la egalitate cu cei de la Georgetown University

Studenții UBB s-au clasat pe locul II, la egalitate cu echipa Universității Georgetown din Washington DC, la o competiție intenațională.

Echipa Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a câștigat premiul II la „NHH International Case Competition”, desfășurată în Bergen, Norvegia.

Echipa clujeană s-a calificat de pe primul loc al grupei preliminare în finala competiției, unde au câștigat premiul II al concursului, la egalitate cu echipa americană reprezentând Georgetown University din Washington DC.

Studenții au trebuit elaboreze o strategie de afaceri pentru un lanț norvegian de retail, care să contribuie la creșterea cotei de piață a companiei până în anul 2030.

Echipa de la FSEGA, alcătuită din studenții Barabási Tamás, student la Informatică economică, Borsos András, student la Finanțe și bănci, Jakó Zsolt, student la Management și Molnár Eszter, studentă la Informatică economică, toți în anul 3, a avut de înfruntat alte trei echipe universitare de la BI Norwegian Business School, City University Hong Kong, respectiv echipa gazdă de la NHH Norwegian School of Economics.

Echipa clujeană a reușit să se claseze pe primul loc al grupei, iar în finala mare a concurat cu echipele de la University of Technology Sydney, Australia și de la Georgetown University din SUA.

Competiția a fost câștigată de echipa australiană. Coordonatorii echipei clujene au fost prof. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Györfy Lehel-Zoltán, respectiv lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely.

 

Ne poți asculta și aici: