FOTO | Turiștii, așteptați în spectaculoasele Chei ale Borzeștilor. Traseul a fost echipat pentru a putea fi parcurs ușor

Salvamontiștii clujeni au echipat sălbaticul defileu din Cheile Borzești pentru ca turiștii să poată parcurge cei 1,6 kilometri mai ușor, chiar și când apa este mare.

Salvamontiștii de Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au amplasat pe malul stâng al defileului cabluri pentru mână și scoabe metalice pentru suportul picioarelor, model folosit și la echiparea Cheilor Turenilor, în anul 2018.

Astfel, turiștii vor putea parcurge defileul și admira șirul cascadelor inferioare cu plecare de la Cabana Buru, urmând marcajul roșu, care a fost și el refăcut.

Traseul de tip circuit are 1,6 kilometri, o diferență de nivel de 85 de metri și poate fi ușor parcurs într-o oră și jumătate, două ore.

Potrivit reprezentanților Salvamont-Salvaspeo Cluj, astfel echipate, acum Cheile Borzești pot fi străbătute și când apa este mai mare.

Salvamontiștii recomandă, însă, turiștilor ca atunci când plouă totențial să evite acest circuit pentru că există pericolul să se formeze viituri.

 

Ne poți asculta și aici: