FOTO | Unitatea medicală mobilă, care poate prelua peste 20 de persoane, a ajuns la ISU Cluj

Punctul medical avansat, care include și o ambulanță și care este o premieră în România, va putea fi utilizat și în lupta împotriva COVID-19.

Punctul Medical Avansat de ultimă generație a fost recepționat astăzi și permite intervenția în caz de urgență pentru minimum 20 de persoane și, în contextul actual, este un sprijin pentru salvatorii din linia întâi.

Acest punct medical avanstat este practic o unitate medicală mobilă, extrem de utilă în salvarea de vieți, în procesele de triere, trimitere către spitale și alte proceduri pentru persoane care necesită asistență medicală imediată și va fi folosit de SMURD Cluj.

Practic este vorba de o ambulanță și două corturi cu dotări performante pentru prim ajutor și intervenție rapidă, printre care sisteme de încălzire, sisteme de aer condiționat mobil, la fel ca și trei sisteme de iluminare interioară și două generatoare de curent electric.

Dotările mai cuprind 26 de brancarde simple, cu spătar, 15 suporturi pentru perfuzii, două aspiratoare de secreții portabile, cinci monitoare de funcții vitale cu trepied și suport, două ventilatoare și patru rucsacuri medicale.

Punct medical avansat de ultimă generație a fost achiziționat de Primăria Cluj-Napoca pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgeță. Valoarea investiției este de 714.300 de lei.

 

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

 

 

X
X
X