FOTO | USAMV Cluj a pus la dispoziția Spitalul Clinic de Recuperare 12 aparate pentru secția ATI

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară este alături de personalul din spitalele din oraș în lupta cu pandemia SARS-CoV-2.

Începând de astăzi, 12 aparate performante sunt direcționate către Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, la cererea instituției medicale.

Este vorba de monitoare funcții vitale cu defibrilator, monitoare funcții vitale cu accesorii, un ventilator performant, injectomate și infuzomate. Toate aparatele sunt destinate și pentru uz uman.

Aparatura este necesară pentru asigurarea condițiilor de derulare a actului medical cât mai eficient, adaptat la spitalizarea pacienților infecțioși Covid-19.

Aparatura a fost pusă în funcțiune de Răzvan Codea, coordonatorul Clinicii de Urgențe din cadrul Facultății de Medicină Veterinară, el colaborând cu personalul din cadrul spitalului.

„USAMV Cluj-Napoca își manifestă solidaritatea cu toate cadrele medicale aflate în lupta cu pandemia SARS-CoV-2 și își exprimă speranța că prin sprijinul său, care a început cu punerea la dispoziție a trei aparate de tip Touch Real-Time PCR Detection System PCR (RT-PCR) în boli parazitare și infecțioase, sprijină toate eforturile comunității”, au arătat reprezentanții USAMV.

Ne poți asculta și aici: