FOTO &VIDEO | Parcări sigure pentru biciclete la Cluj. Cum funcționează sistemul

96 de locuri pentru biciclete vor fi amenajate, într-o primă fază, în două parkinguri din cartierele Mănăștur și Gheorgheni.

Locurile speciale pentru biciclete sunt amenajate în parkingurile Primăverii și Băișoara, în urma unui proiect depus de clujeni în cadrul programului de Bugetare Participativă.

Prima parcare specială pentru biciclete a foat amenajată în parkingul Primăverii. Aici, capacitate este de minimum 48 locuri.

Sistemul de parcare este nou pentru clujeni, dar este unul simplu. Accesul în spațiul amenajat pentru biciclete se face pe bază de cartelă sau cod. Rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort. Adăpostul este supravegheat video.

Cluj-Napoca: 96 de locuri moderne pentru biciclete in parkingurile Primaverii si Baisoara (proiect realizat prin procesul de bugetare participativa)

96 de locuri moderne pentru biciclete în parkingurile Primăverii și Băișoara Direcția Primăriei Cluj-Napoca în ceea ce privește mobilitatea este una clară: promovarea și încurajarea utilizării în oraș a oricărui mijloc de transport nepoluant. Urmărim creșterea calității spațiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu mașina personală, pentru bicicliști și pietoni.În urma procesului de Bugetare participativa a fost implementat proiectul „Parcări de biciclete sigure”, constând în construirea unor structuri pentru biciclete care să permită parcarea lor într-un loc amenajat la standarde moderne și supravegheat. Inițiativa propusă și selectată de cetățeni prin procesul de bugetare participativă s-a materializat într-un proiect pilot ce include două astfel de parcări speciale pentru biciclete, în parkingurile Primăverii și Băișoara.Am verificat astăzi parcarea din cartierul Mănăștur, unde am testat noul sistem pentru biciclete, care este unul simplu: cetățeanul are acces în adăpost pe bază de cartelă sau cod; rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort. Pentru siguranță, adăpostul este supravegheat video.Cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse și repartizate după recepția finală a rastelurilor pentru biciclete și aprobarea în Consiliul Local a Regulamentului de atribuire (lunile mai-iunie 2020). Proiectul pilot a fost realizat de către Sky Park Systems S.R.L.. Valoarea investiției este de 190.400 lei cu TVA.În continuare, proiectele noi ale municipalității vor avea implicit facilități și locuri de parcare pentru biciclete. Spre exemplu, parkingurile în curs de realizare Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9 au prevăzute astfel de amenajări moderne pentru parcarea bicicletelor.

Publicată de Emil Boc pe Joi, 7 mai 2020

Potrivit reprezentanților Primăriei, cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse și repartizate după recepția finală a rastelurilor pentru biciclete și aprobarea în Consiliul Local a Regulamentului de atribuire.

Valoarea proiectului pilot a fost de 190.400 de lei, cu TVA.

Primarul Clujului, Emil Boc, a precizat că noile proiecte ale municipalității vor avea implicit facilități și locuri de parcare pentru biciclete.

Astfel, parkingurile în curs de realizare pe străzile Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9 au prevăzute astfel de amenajări pentru parcarea bicicletelor.

 

Sursa foto: Facebook/Municipiul Cluj-Napoca

 

Ne poți asculta și aici: