FOTO&VIDEO | Parcul Mare din Dej se modernizează. Va avea sistem automatizat de irigare și camere de supraveghere

Parcul Mare din Dej este în plin proces de reamenajare. Deja au fost instalate și sunt operaționale camere de supraveghere la intrarea în acest spațiu și în zona locului de joacă. 

În plus, au fost montate aparate cu ultrasunete pentru îndepărtarea păsărilor.

„Aceste dispozitive nu afectează sănătatea păsărilor sau altor animale. Aceasta metodă de îndepărtare a păsărilor este una umană și ecologică și, potrivit specialiștilor, va rezolva problema păsărilor nedorite fără a le face vreun rău acestora sau altor vietăți”, potrivit primarului Morar Costan.

Au fost instalate aparate cu ultrasunete pentru îndepărtarea păsărilor. Aceste dispozitive nu afectează sănătatea păsărilor sau altor animale.

Publicată de Morar Costan pe Luni, 27 aprilie 2020

De asemenea, în această perioadă se instalează un nou sistem de irigare programabil cu automatizare în Parcul Mare și se execută lucrări de pregătire a solului, urmate de însămânțarea gazonului.

Totodată, s-au efectuat toaletări de vegetație „acolo unde aceasta a fost afectată de boli care conduc la un intens proces de degradare ireversibilă, cu respectarea normelor de mediu”, a precizat primarul Morar Costan.

 

Sursa foto și video: https://www.facebook.com/costan.morar.9

 

Ne poți asculta și aici: