FOTO | Zeci de mii de credincioși au participat la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la Nicula

Peste 20.000 de credincioși ortodocși veniți din toată țara au participat, joi, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpresfințitul Andrei la Mănăstirea Nicula, cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Slujba a fost săvărșită împreună cu Mitropolitul de Rwanda, Inochentie, și cu un sobor de preoți. Pelerinii au înconjurat biserica în genunchi și s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Înaltpreasfințitul Andrei a amintit faptul că aceasta a lăcrimat timp de trei săptămâni în anul 1699.

„În perioada respectivă a avut loc și dezbinarea religioasă a românilor. Ori, Dumnezeu este pentru unitate, Maica Domnului, toți fiind copiii săi, se bucură atunci când ne vede în armonie. A plâns Maica Domnului de la Nicula și plânge Maica Domnului de la Nicula de atunci și până astăzi”, a spus Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Și credincioșii greco-catolici au marcat, astăzi, la Nicula, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Ei au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Florentin Crihălmeanu la biserica din sat. La finalul slujbei s-a făcut rugăciunea către Fericiții episcopi martiri și s-au venerat moaștele episcopului Iuliu Hossu, beatificat recent de Papa Francisc pe Câmpia Libertății de la Blaj.

 

Sursa foto: Facebook/Mănăstirea Nicula

 

 

Ne poți asculta și aici: