FOTO | Zilele Clujului: Peste 300.000 de clujeni și turiști s-au bucurat de cele 4 zile de festival

Peste 300.000 de persoane, clujeni și turiști, au participat la activitățile incluse în programul Zilelor Clujului din acest an.

A noua ediție a evenimentului a cuprins peste 100 de manifestări în 30 de locuri din oraș.

Programul Zilelor Clujului a inclus, printre altele, concerte, spectacole de teatru, activități sportive și culinare, animație stradală, scenete istorice și proiecții de film.

Parada Zilelor Clujului, care a adunat peste 2.000 de participanți, a fost și la ediția din acest an plină de culoare și efervescență, fiind urmărită de peste 8.000 de spectatori.

De asemenea, peste 7.000 de studenți clujeni au pornit luni, 30 septembrie, în marș, pentru a marca începerea noului an universitar și 100 de ani de învățământ românesc la Cluj.

În cadrul ediției de anul acesta a Zilelor Clujului seniorii clujeni au avut o zi dedicată. Pe tot parcursul zilei de 30 septembrie, la Sala Polivalentă BTArena au fost organizate o serie de activități pentru seniori: standuri informative, ateliere, spectacole, concursuri și multe altele au fost pregătite pentru a-i aduce pe seniori cât mai aproape de comunitate.

La Zilele Clujului a fost eliminat plasticul de unică folosință. Consumabilele de unică folosință, respectiv tacâmuri și pahare, au fost biodegradabile și compostabile, confecționate din biopolimer.

Ediția din acest an a Zilelor Clujului s-a încheiat cu un impresionant video mapping în Piața Unirii. Evenimentul s-a desfășurat între 27 și 30 septembrie.

 

Sursa foto: Primăria Cluj-Napoca

Ne poți asculta și aici: