FOTO&VIDEO | A început etapa a II-a de vaccinare împotriva Covid-19. La Cluj, primele persoane imunizate au fost rezidenții unui centru pentru vârstnici

Cea de a doua etapă de vaccinare a început la Cluj cu imunizarea rezidenților, dar și a personalului de la Centrului de îngrijire și asistență.

Cu emoție, așa a început vaccinarea la Centrul de îngrijire și asistență de pe bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 138 din Cluj-Napoca. Persoanele internate în aceste centre, dar și angajații care îi îngrijesc sunt imunizați de echipe de medici și asistenți medicali care se deplasează cu unități mobile.

În județul Cluj sunt 49 de centre rezidențiale, iar numărul persoanelor care ar urma să fie vaccinate în perioada următoare este de aproximativ 2.000, inclusiv personalul care asigură asistența.

 

La nivelul DGASPC Cluj vor fi imunizate în total peste 600 de persoane, într-un interval de 10 zile.

De asemenea, începând de luni, vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani și bolnavii cronici, indiferent de vârstă, care și-au exprimat dorința de a se imuniza.

În etapa a II-a, în județ vor funcționa 30 de centre de vaccinare, 13 în Cluj-Napoca, 3 în Turda, două în Dej și câte unul în Câmpia Turzii, Gherla, Huedin, Călățele, Apahida, Chinteni, Gilău, Băișoara, Aghireșu, Florești, Baciu și Mociu.

În primă fază, centrele care vor fi deschise începând de luni sunt în număr de 10, respectiv 6 centre comunitare noi și 4 centre medicale care au funcționat și în etapa I:

1. Cluj-Napoca, Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. A – 1 flux;
2. Cluj-Napoca, Centrul Medical Unirea – str. Observatorului nr. 1-2 – 3 fluxuri;
3. Turda – Colegiul Național „Mihai Viteazul” – sala de sport cu cabinet medical – str. Ion Rațiu, nr. 111 – 1 flux;
4. Câmpia Turzii – Hala Agroalimentară Piața Mureșului – str. Mureșului nr. 18 – 1 flux;
5. Dej – Centrul de Servicii Sociale – str. Regina Maria, nr. 26 – 1 flux;
6. Gherla – Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”, str. Fermei nr. 35a – sala de sport – 1 flux;
7. Cluj-Napoca – Institutul Inimii „Prof. Dr. Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca – Calea Moților, nr. 19 -21 – 1 flux;
8. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” – Cluj-Napoca, str. Traian Moșoiu, nr. 22 – 1 flux;
9. Spitalul Regina Maria Cluj-Napoca – Calea Dorobanților nr. 29, Cluj-Napoca;
10. Centrul Medical MedLife S.A. – Calea Moților, nr. 32 – 1 flux.

Potrivit autorităților, celelalte centre de vaccinare urmează să fie deschise ulterior și etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

În primă fază, numărul dozelor de vaccin împotriva Covid-19 alocate în tot județul va fi de 720, în fiecare zi.

Autoritățile clujene dispun de o bază de date de peste 60 de medici care și-au arătat disponibilitatea de a participa la campania de imunizare. Numărul personalului disponibil este încă insuficient. Prefectura va lansa în următoarele zile și un apel de recrutare de personal, iar cei care doresc pot să se înscrie, a spus subprefectul de Cluj Irina Munteanu, pe care o puteți asculta aici:

 

Persoanele la risc, respectiv cele de peste 65 de ani și bolnavii cronici, se pot programa de astăzi, de la ora 3.00 pe platforma Rovaccinare. Aceste persoane se mai pot programa prin intermediul medicilor de de familie, prin serviciul de call center la numărul 021.414. 4425, prin direcțiile de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor.

În ceea ce îi privește pe lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, incluși în această etapă, programarea este făcută prin intermediul angajatorilor.

 

 

Ne poți asculta și aici: