FOTO&VIDEO | Bărboșii puși pe fapte bune au donat a doua ambulanță către ISU Cluj

ISU Cluj a primit, astăzi, o nouă ambulanță SMURD achiziționată ca urmare a campaniei de strângere de fonduri demarată de asociația Beard Brothers.

Este a doua mașină pentru intervenții medicale pe care „bărboșii” o donează.

Pentru a achiziționa noua ambulanță, organizația bărboșilor a adunat peste 70.000 de euro în urma acțiunilor caritabile pe care le-a derulat în acest an, iar ultimii bani necesari, 7.000 de euro, au fost strânși în mai puțin de 24 de ore. Campania a unit întreaga comunitate.

„A fost unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale noastre, iar în tot acest timp ne-am bucurat de tot suportul întregii comunități și când spun asta nu cred că exagerez absolut deloc pentru că în această campanie s-au implicat de la organizații de elevi și studenți până la instituții ale statului sau mari companii. Nu a fost ușor, dar a fost fain pentru că oamenii au fost foarte receptivi, au venit la evenimente, au sărit în ajutorul nostru”, a spus Cornel Hoza, fondatorul Beard Brothers.

Noua ambulanță este de tip B, astfel că urmează să fie utilizată de echipaje pentru acordarea primului ajutor calificat în caz de urgență. Aceasta reprezintă un real ajutor pentru salvatori.

„De ziua pompierilor, de ziua noastră, am primit această ‘jucărie’ frumoasă. Sincer ne va fi de foarte mare ajutor. Este o gură de oxigen pentru noi. Această ambulanță este destinată locuitorilor din municipiul Cluj-Napoca, dar la nevoie și celor din restul județului, a explicat Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.

Paramedicii și voluntarii SMURD sunt încântați de noul dar.

„E sentimentul acela ca în dimineața de Crăciun când mergi și te uiți sub brad să vezi ce ai primit nou. E sentimentul acela, dar de o sută de ori amplificat. Ne bucurăm, chiar ne bucurăm. Parcul auto era într-adevăr vechi și era necesar să avem câteva mașini noi pe care să ne putem baza 100%”, a sous și Paul Oargă, paramedic coordonator al voluntarilor SMURD.

Prima misiune a noii ambulanțe a fost una pur demonstrativă, în cadrul unui exercițiu de descarcerare și acordare a asistenței medicale de urgență pentru victimele unui accident rutier.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: