Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” acordă burse în valoare de peste 100.000 de lei

Tinerii cu idei ingenioase de cercetare, sau cu rezultate foarte bune la învățătură pot candida la un nou concurs de burse organizat de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”.

34 de burse, în valoare totală de peste 100.000 de lei, acordate, în special, tinerilor cu posibilități financiare reduse sunt disponibile în anul școlar și universitar în curs. Sumele sunt cuprinse între 300 și 500 de lei lunar.

Dacă în privința elevilor și a studenților se acordă o atenție sporită și asupra posibilităților financiare ale candidaților, în ceea ce îi privește pe cercetători, aceștia vor fi finanțați exclusiv pe baza calității proiectelor.

„Felul în care sunt construite aceste burse de cercetare îi invită, pe de o parte, pe teologi să abordeze interdisciplinar dialogul cu științele, cu arta, cu bioetica, cu mediul înconjurător, cu lumea, în general, dar și pe cei care vin din aceste domenii să se apropie de teologie, facilitând acest dialog care poate fi foarte util și foarte prolific, atât teologiei, cât și celorlalte domenii, care se pot astfel îmbogății”, a declarat pentru EBS Radio administratorul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, Bogdan Ivanov.

Astfel, vor fi acordate 18 burse pentru elevi, în valoare de 300 lei pe lună, 12 burse pentru studenți, în valoare de 400 lei pe lună, 3 burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 400
lei pe lună și o bursă de cercetare pentru doctorat, în valoare de 500 lei pe lună.

Cei interesați de obținerea unei burse își pot depune dosarele de candidatură, care în cazul masteranzilor și doctoranzilor vor include și un proiect de cercetare, până în 1 noiembrie.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X