GALERIE FOTO | Curtea Spitalului de Urgență din Cluj a fost modernizată și au fost amenajate noi spații verzi

După zeci de ani, curtea Complexului Clinicilor 3-5 a fost reabilitată. Pe lângă grădinile interioare, au fost amenajate și locuri de parcare, inclusiv pentru biciclete.

Aproape un an au durat lucrările de modernizare a curții Spitalului Județean de Urgență de pe strada Clinicilor din centrul orașului.

Lucrările de reabilitare și modernizare au costat 4,5 milioane de lei și au început cu refacerea rețelei de apă și canalizare și amplasarea în subteran a rețelelor de curent electric, potrivit reprezentanților spitalului.

Au fost apoi amenajate grădinile interioare, au apărut inclusiv spații verzi noi, au fost pavate aleile pietonale și au fost montate bănci, suporturi pentru biciclete, dar și stații de încărcare pentru mașini electrice.

În curtea spitalului sunt acum disponibile 276 de locuri de parcare. Investiția a inclus și montarea unui nou sistem de iluminat, dar și a unui sistem automatizat de irigații.

Lucrările au fost suportate din bugetul spitalului, la care s-au adăugat și fonduri alocate de Consiliul Local.

Noi investiții sunt pregătite la Spitalul de Urgență

Conducerea spitalului are în plan și refațadizarea clădirilor în care funcționează clinicile, reabilitarea acoperișurilor și îndepărtarea cablurilor aeriene de pe clădiri.

De asemenea, va fi montat și un sistem modern de control al accesului autovehiculelor în incinta spitalului.

În cel mai scurt timp, lucrări de reabilitare și modernizare vor fi începute și în curtea Complexului de Neuro-Psihiatrie.

 

Foto: Spitalul de Urgență Cluj

Ne poți asculta și aici: