GALERIE FOTO | Păpușarii au făcut spectacol în centrul Clujului. WonderPuck a transformat Piața Unirii în „cartierul copiilor”

Zeci de spectacole cu păpuși, artiști pe picioroange și creații artistice uriașe au făcut deliciul copiilor în weekend, în centrul Clujului.

Festivalul de teatru de păpuși WonderPuck 2019 a transformat Piața Unirii, timp de trei zile, într-un cartier general al celor mici.

Spectacole ale unor trupe din Italia, Marea Britanie, Olanda, Ungaria sau România s-au jucat pe mai mai multe scene, iar copiii au avut parte totodată și de activități dedicate lor.

Ce au spus cei mici, aflați aici:

 

Atmosfera creată i-a cucerit nu doar pe cei mici, ci și pe părinții.

„Ne bucurăm tare mult că am venit și anul acesta. Sunt atâtea spectacole, atâția copii și atâta bucurie. E foarte important să venim în întâmpinarea copiilor în stradă, pentru că nu toți au posibilitatea să vină într-o sală de spectacol și astfel putem câștiga public valoros pentru viitor. Și pentru noi este o provocare, pentru că una este să ții copilul într-o sală de spectacol atent și alta este să-l ții în stradă, unde are atâtea alte lucruri care-l pot distrage”, a declarat actrița Nuți Dorobanțu, de la Teatrul pe roți din Arad, care a mai spus că interesul pentru teatrul de stradă crește.

WonderPuck 2019 a adus în centrul Clujului nu doar spectacole clasice, precum „Jack și vrejul de fasole”, al Teatrului „Ion Creangă” din București, ci și reprezentații inedite, precum cea în care mai mulți artiști olandezi, cățărați pe picioroange, au transformat întreaga Piață a Unirii într-o scenă.

„Este a treia ediție a festivalului WonderPuck și ne propunem să-l dezvoltăm de la an la an, spre binele clujenilor și al copiilor mai ales. Să le dezvoltăm celor mici simțul artistic, ideea de joc, de bucurie. Încercăm de anul viitor să ne adresăm și adulților cu spectacole stradale în Parcul Central. Îmi doresc ca toată lumea, copiiio, părinții, educatorii, să aibă acces la cultură”, a declarat și directorul Teatrului de Păpuși Puck, Emanuel Petran.

Aproximativ 40 de reprezentații s-au jucat în ediția din acest an a festivalului WonderPuck, atât în Piața Unirii, cât și în Piața Muzeului și la Castelul de la Bonțida.

 

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: