Generatoare de curent pentru două cinematografe clujene. În prezent, o pană de curent poate da peste cap evenimentele găzduite

Cele două cinematografe administrate de Primăria clujeană, Dacia și Mărăști, ar putea fi dotate cu generatoare proprii de curent. Printr-o astfel de investiție s-ar evita perturbarea unor evenimente publice, găzduite de ambele centre culturale de cartier.Chiar recent, una din proiecțiile educative din cadrul Planetariului Mobil, organizate de vineri până duminică la Cinema Dacia, din Mănăștur, a fost decalată de o pană de curent. Situația a fost remediată rapid, dar episodul i-a impacientat pe părinții care își însoțeau copiii, nerăbdători să intre la eveniment. Dotarea cinematografului cu un generator propriu este o necesitate, consideră oamenii:

„Acum a fost un incident, s-a rezolvat repede, din fericire, dar pe viitor sperăm să se asigure un generator pentru a împiedica pierderea timpului, în astfel de locații, mai ales dacă sunt spectacole de anvergură, copii foarte mulți, oameni, de obicei nu au răbdare copiii și e greu să înțeleagă astfel de probleme”, spune Ramona, o mămică venită la evenimentul de la cinema Dacia alături de cei doi copii.

„Ni s-ar părea chiar foarte util, mai ales că la anumite spectacole care se desfășoară la o anumită oră (la o oră fixă, n.red.) sunt copii, unii poate sunt mai nerăbdători și cred că o sursă de energie alternativă ar fi foarte utilă pentru această locație”, a spus o altă mamă, sosită și ea la proiecțiile de la cinema Dacia alături de copil. „Mi s-ar părea util, nu știi cât durează o pauză, copiii sunt fără răbdare”, a adăugat și bunica unor alți copii.

Povestitorul din cadrul proiecțiilor Planetariului Mobil, un proiect itinerant în mai multe orașe, Dan Colțea, spune că în general s-a confruntat cu pauze mai scurte de întrerupere a curentului, dar “probabil că ar fi util să fie un generator prin preajmă care să salveze astfel de situații, mai ales în situațiile când curentul este luat pentru mai mult timp și vin copii la aceste activități”.

Reprezentanții Primăriei clujene analizează deja posibilitatea achiziționării unor generatoare de curent.

„Am înțeles că vineri s-a întâmplat să se ia curentul la cinematograful Dacia, nu am mai avut astfel de situații frecvente, la cinematografele Primăriei, însă acum se studiază costurile de oportunitate a unor investiții în ceea ce privește surse alternative de curent, generatoare, astfel încât să nu mai existe astfel de probleme, să se ia curentul în timpul unor evenimente care se organizează în aceste spații, ne-a declarat Iulia Perșa, purtător de cuvânt al Primăriei clujene.

După ce s-a aflat mai mulți ani în paragină, cinematograful Dacia a fost modernizat și redeschis în 2016, ca un centru de cultură urbană al cartierului. Cinematograful Mărăști a fost redeschis, la rândul său, în 2011.

Surse foto: Fb/Cinema Dacia Cluj

 

Ne poți asculta și aici: