Ian Paice, Deep Purple, pentru EBS Radio: „Câtă vreme publicul ne vrea, vom continua să concertăm”

Bateristul Ian Paice, dar și basistul Roger Glover, au vorbit despre concertul de la Cluj, reprezentațiile din Estul Europei și viitorul trupei.

„Când vii și faci un spectacol într-un oraș despre care nu știi prea multe este întotdeauna un sentiment minunat să simți dragostea din partea publicului, iar când simțim iubire, putem oferi publicului și mai mult. E ca un cerc mare, primim mai mult, dăm mai mult. Câtă vreme asta ne va face plăcere, iar oamenii vor să ne vadă, vom apărea”, a declarat Ian Paice, în exclusivitate pentru EBS Radio, la finalul concertului care a avut loc miercuri la BT Arena din Cluj.

Legendarul toboșar, singurul component al trupei Deep Purple din line-up-ul inițial al formației, a vorbit și despre diferențele dintre concertele pe care trupa le susține în Estul, respectiv Vestul Europei.

 

Și basistul Roger Glover, cel căruia îi este atribuit titlul celebrei Smoke on the Water, s-a declarat ș încântat de atmosfera de la Cluj.

 

Mai mulți fani, veniți special din București pentru concert au așteptat până la plecarea spre hotel a artiștilor pentru a obține un autograf. Aceștia și-au văzut dorința împlinită, prilej care a făcut posibil și dialogul reporterului cu cei doi muzicieni.

Aproximativ 7.000 de spectatori au participat la concertul Deep Purple de la Cluj. În ciuda vârstei membrii trupei concertează și astăzi cu același entuziasm și publicul a simțit asta. La concert au fost fani din toată țara, mulți cu vârste de peste 50 de ani, care și-au trăit adolescența pe hiturile trupelor rock, muzică la care se ajungea cu greu în timpul regimului comunist.

Aceștia au ținut să vadă pentru prima dată live, ori să revadă legendara trupă.

 

Line-up-ul de concert i-a inclus pe cei trei membri ai trupei din perioada de glorie, Ian Gillan, Roger Glover și Ian Paice, toți în vârstă de peste 70 de ani.  Alături de aceștia au cântat chitaristul Steve Morse și clăparul Don Airey.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Ștefan Fekete – infomuzic.ro

Ne poți asculta și aici: