Icoana făcătoare de minuni de la Nicula, în procesiune pe străzile Clujului și Bistriței

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula va fi purtată în procesiune în Cluj-Napoca și Bistrița, vineri, 24 aprilie, cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii.

Prin această inițiativă, reprezentanții Arhiepiscopiei ortodoxe a Clujului își manifestă solidaritatea față de bolnavii care suferă în spitale sau în casele lor de pe urma noului coronavirus, dar și față de personalul medical greu încercat în această perioadă.

„Icoana va fi purtată în procesiune, într-o mașină, în Cluj-Napoca, în intervalul orar 10-12 și în Bistrița, în intervalul orar 15-17, mergând fără oprire în zona spitalelor și a principalelor biserici. Credincioșii, medicii, personalul medical, precum și pacienții sunt rugați să respecte cu strictețe măsurile de siguranță sanitară și de distanțare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei ortodoxe a Clujului.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a fost pictată de preotul Luca, din comuna clujeană Iclod, în 1681. În 1699, aceasta ar fi lăcrimat timp de 26 de zile.

 

Ne poți asculta și aici: