Condiții mai bune de învățare, într-una dintre cele mai aglomarate școli de cartier din Cluj-Napoca.
La școala gimnazială „Ion Creangă”, din cartierul Mănăștur, unde învață peste 1.000 de elevi, iluminatul clasic din sălile de clasă a fost schimbat cu tehnologie LED, care economisește energie.
„Am vorbit cu mai mulți copii din școala noastră și spun că simt o lumină mai caldă, mai aproape de lumina naturală și datorită acestui fapt, normal că și lecțiile devin mai ușoare. Ei se simt într-un mediu mai sănătos, mai primitor. Eu zic că aveau nevoie de acest iluminat ecologic și avem nevoie și noi, ca români, să ne gândim la ecologie, să ne gândim la a face economie și la o viață mai sănătoasă”, a declarat Camelia Sîncrăian Pop, directoarea școlii despre proiectul realizat în parteneriat cu o companie din domeniul energiei.
Astfel de investiții nu doar că sunt prietenoase cu mediul, dar oferă și economii la bugetul local.
„Școlile care au fost refăcute pe proiecte europene au acest tip de iluminat modern, nepoluant, cum ar fi Mihai Eminescu sau Ion Agârbiceanu. Acest parteneriat public-privat îl susținem cu toată convingerea și obiectivul este ca toate școlile din Cluj să ajungă la astfel de standarde”, a declarat și primarul Emil Boc.
Investiția de la școala „Ion Creangă” a fost susținută printr-un program de responsabilitate socială derulat din 2012 de către o companie privată.
Doar în acest an, aceasta a investit peste 550.000 de euro în introducerea iluminatului cu tehnolgoie LED în nouă școli din județele Cluj, Timiș, Alba și Neamț.
Ovidiu Cornea