În ce condiții vă puteți da masca jos când sunteți afară

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a adus câteva clarificări pentru locuitorii localităților în care masca este obligatorie și în toate spațiile publice deschise.

În localitățile unde incidența cazurilor de Covid-19 este de 3 sau peste 3 la mia de locuitori, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile publice deschise, excepție făcând doar copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani.

CNSU a adus luni câteva clarificări cu privire la situațiile în care masca poate fi îndepărtată de pe nas și gură în spațiile deschise.

Astfel, masca poate fi îndepărtată, pentru o scurtă perioadă de timp, de către cei care fumează, mănâncă sau beau în afara teraselor.

De asemenea, cei care practică sporturi individuale își pot da jos masca doar dacă sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Tot astăzi a fost actualizată și lista țărilor sau zonelor de risc epidemiologic. Toți cei care vin în România din aceste țări trebuie să intre obligatoriu în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Lista o puteți consulta aici. 

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: