În ce stadiu sunt cele patru parkinguri aflate în lucru la Cluj. Toate vor fi gata în acest an

Toate cele patru parkinguri publice aflate în construcție în Cluj-Napoca vor fi gata în a doua jumătate a acestui an, susțin autoritățile locale.

Așa va arăta parkingul de pe strada Primăverii nr. 8

 

Peste 1.200 de locuri de parcare vor fi create, în total, în parkingurile de pe străzile Primăverii nr. 8 (266 de locuri de parcare), Primăverii nr. 20 (379 de locuri) și Mogoșoaia (292 locuri), din cartierul Mănăștur, respectiv în cel de lângă complexul studențesc Hașdeu, care va avea 320 de locuri.

Cele mai avansate sunt lucrările la viitoarele construcții de pe strada Primăverii 20, unde stadiul de realizare a ajuns la 50%, respectiv pe Primăverii nr. 8, unde lucrările au ajuns la 35%.

La parkingul din Hașdeu au fost turnați în cursul anului trecut piloții forați, premergători turnării fundației. Cel mai spectaculos dintre cele patru parkinguri va fi cel de la intersecția străzilor Mogoșoaia și Ion Meșter, urmând ca în proximitate să fie amenajate zone verzi și să fie plantați arbori. De asemnenea deasupra parkingului va exista un teren de baschet.

Realizarea celor patru parcări supraetajate va aduce mai multe beneficii, explică viceprimarul Dan Tarcea.

„De exemplu, pe strada Primăverii am avut 106, sau 108 garaje, pe care le-am demolat. Categoric acolo câteva sute de locuri suplimentare se vor simți. Se va simți clar în ceeea ce privește calitatea vieții oamenilor din zonă, vor fi aleile descongestionate, va fi spațiul verde reamenajat, vor fi punctele gospodărești reamenajate, cele din proximitatea parkingurilor și, cel mai important lucru, cred că oamenii nu se vor mai certa, în momentul când ajung acasă să vadă că sunt ocupate locurile de parcare”, a afirmat edilul.

Amenajarea de noi parkinguri ar urma să continue și în anii viitori. Alte două astfel de investiții, la intersecția străzilor Azuga și Albac în cartierul Gheorgheni, respectiv pe strada Trotușului, în Mărăști, au fost aprobate deja de Consiliul Local. De asemenea, este în pregătire un parking subteran, pe mai multe niveluri, în Piața Cipariu.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: