În Cluj-Napoca, pașii se transformă în fapte bune. Cum poți să ajuți la achiziționarea primei ambulanțe sociale

Pași în scop caritabil. Totul în cadrul Walking Month, un proiect care îi încurajează pe clujeni să meargă cât mai mult pe jos pentru a susține o cauză nobilă.

Imagine din timpul campaniei „Taxi comunitar”, din anul 2017.

 

Inițiativa nu numai că vine în sprijinul comunității, ci ajută și la descongestionarea traficului în perioada în care începerea școlii și a anului universitar aglomerează străzile din oraș.

Proiectul Walking Month a început ca o competiție internă într-o companie de IT din Cluj, iar ulterior a fost extins pentru ca orice persoană interesată să se poată implica. Participanții sunt încurajați să adopte un stil de viață sănătos și, în același timp, să facă pași în scop caritabil

„Walking Month este în cea mai simplă formă un concurs de mers pe jos. Timp de o lună încercăm să îi facem pe oameni să adopte un stil de viață sănătos și să facă mai multă mișcare. Tot ce trebuie să facă un potential concurent este să descarce aplicația Walking Month disponibilă în AppStore și Google Play și să urmeze pașii pentru procesul de înscriere. Important de spus este că 100% din taxele de participare reprezintă donații”, a declarat Andrei Aroneț, responsabil de comunicare în cadrul campaniei.

Pentru a paticipa la program, fiecare persoană trebuie să achite o taxă cuprinsă între 99 și 249 de lei. Cu fondurile strânse la ediția din acest an a competiției va fi achiziționată prima ambulanță socială din Transilvania, proiect dezvoltat de Asociația Hans Spalinger (AHS), în parteneriat cu Beard Brothers. Aceasta va veni în sprijinul comunităților defavorizate din mediul rural.

„Este prima mașină care va integra trei servicii: un cabinet medical, un cabinet de asistență socială și un cabinet de asistență juridică. Ambulanța va merge în zona rurală și va oferi aceste servicii în mod gratuit. Mașina costă undeva la 88.000 de euro, iar costurile de funcționare sunt de aproximativ 20.000 de euro pe an, ca să putem gestiona undeva la 10-12 comunități și să circule mașina în fiecare zi”, a precizat Cornel Hoza, președintele asociației Beard Brothers.

Pe lângă taxa pentru înscrierea în competiție, participanții și susținătorii pot face donații suplimentare pe tot parcursul campaniei. Nici efortul lor de a merge pe jos nu rămâne nerecompensat, iar cei mai activi vor fi premiați.

Concursul Walking Month va începe în 16 septembrie, iar înscrierile în competiție sunt deschise până în 11 septembrie.

La edițiile anterioare, cei implicați în proiect au strâns bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii, pentru programe de terapie dedicate copiilor cu dizabilități neuromotorii, pentru un taxi comunitar, dar și pentru susținerea sportivilor paralimpici.

 

Ioana Pîrlea

 

Ascultați materialul difuzat la EBS Radio:

 

Ne poți asculta și aici: