În Cluj-Napoca se derulează proiecte de 170 de milioane de euro. Alte 10 proiecte sunt în evaluare

În exercițiul financiar actual, municipiul Cluj-Napoca a contractat finanțări europene pentru aproape 40 de proiecte, cu o valoare totală de 170 de milioane de euro.

Alte 10 proiecte europene, în valoare de 80 de milioane de euro, sunt în faza de evaluare.

Aproape 40 de proiecte finanțate cu bani europeni sunt în faza de implementare, în Cluj-Napoca. Între acestea se numără reabilitarea termică a spitalului Clujana și modernizarea grădinițelor Floare de Iris și Căsuța Poveștilor.

De asemenea, tot cu fonduri europeni sunt susținute și amenajarea parcurilor Între Lacuri sau Tineretului, respectiv modernizarea unor obiective turistice, precum Turnul Pompierilor, ori a unor zone centerale, cum sunt străzile Regele Ferdinand, Kogălniceanu, Universității sau Piața Lucian Blaga.

Cu ajutorul banilor europeni au fost cumpărate și 30 de autobuze electrice, puse deja în circulație, respectiv 50 de troleibuze, care îi vor transporta pe călători, începând din acest an.

Tot la finanțarea europeană vor apela autoritățile clujene și pentru reamenajarea malurilor Someșului și reabilitarea Bulevardului 21 Decembrie.

De asemenea, proiectul centurii metropolitane, inclus în Masterplanul Național de Transport, ar urma să beneficieze de o finanțare de 150 de milioane de euro.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Arhivă

 

Ne poți asculta și aici: