Încă 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, gata în acest an. Mobilizare pe nodul de la Chețani

Două noi porțiuni de pe autostrada Transilvania vor fi date în folosință în acest an.

Este vorba de 25 de kilometri noi de autostradă, însemnând segmentul de 5,3 kilometri între Biharia – Borș, unde lucrările au fost deja recepționate, dar și segmentul de 18 kilometri între Iernut și Chețani. „Cei 25 de kilometri îi vom da în trafic în acest an”, a spus ministrul Lucian Bode la postul de televiziune Digi 24.

La tronsonul Iernut – Chețani, stadiul fizic al lucrărilor este de aproape 95%, iar punerea lui în circulație va depinde doar de finalizarea nodului rutier de la Chețani. Potrivit datelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, constructorul bretelelor rutiere de aici a crescut mobilizarea începând cu luna iulie, astfel că lotul  va putea fi deschis în toamnă, dau asigurări reprezentanții CNAIR și ai Ministerului Transporturilor.

La presiunea CNAIR, constructorul a apelat la subcontractori pentru realizarea nodului Chețani, dar stadiul fizic al lucrărilor pe întreg lotul de care răspunde, Chețani – Câmpia Turzii, este sub 30%. Asta și în contextul în care încă din august 2015, la aproximativ 6 luni de la semnarea contractului de lucrări, antreprenorul se află în insolvență,

De asemenea, în acest an urmează să fie semnat contractul pentru realizarea a 30 de kilometri între Nădășelu și Zimbor, în caz că procedura de licitație, încheiată deja, nu va fi contestată.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

 

Ne poți asculta și aici: