Încă o premieră la Cluj-Napoca: Tranzy, aplicația pentru transport urban alternativ

Tranzy, noua aplicație aflată în faza de testare la Cluj, oferă informații în timp real atât cu privire la transportul în comun, cât și despre Cluj Bike, sistemul de bike-sharing.

Tranzy  include harta actualizată a staţiilor de transport public și caută poziția utilizatorului pentru a găsi cea mai apropiată stație de autobuz, troleibuz sau tramvai și traseul optim pentru a ajunge la destinația dorită în cel mai scurt timp.

Datele sunt calculate în timp real prin intermediul dispozitivelor GPS instalate în fiecare vehicul și, astfel, călătorii știu exact cât timp au de așteptat în stație. Mai mult, aplicația oferă informaţii și despre modalitatea alternativă de deplasare, respectiv cu bicicleta, respectiv monitoizează în timp real numărul de biciclete și locurile disponibile în rețeaua de bike-sharing.

Tranzy este acum disponibilă pentru un număr limitat de utilizatori, în limbile română și engleză, respectiv 1.000 cu sisteme cu iOS și 1.000 cu sisteme Android, iar aceștia sunt încurajați să transmită feedback.

După această etapă, va putea fi instalată de un număr nelimitat de utilizatori, iar aplicația CTP Cluj, ale cărei funcționalități sunt integrate în Tranzy, va fi scoasă din App Store și Play Store.

Proiectul a fost inițiat prin procesul de bugetare participativă.

 

 

Ne poți asculta și aici: